Aangepaste evenementen vs. conversies: Belangrijke verschillen uitgelegd

Deel dit bericht

Aangepaste gebeurtenissen vs. aangepaste conversies

Voor veel Meta-adverteerders kan de grens tussen aangepaste gebeurtenissen en aangepaste conversies vaak vaag zijn. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat deze twee functies verschillende doeleinden hebben en dienovereenkomstig moeten worden gebruikt. In dit artikel zullen we ingaan op de verschillen tussen aangepaste gebeurtenissen en aangepaste conversies, waarbij we voorbeelden geven om hun verschillende functies te illustreren.

Aangepaste gebeurtenissen: Het volgen van acties buiten conversies

Aangepaste gebeurtenissen worden, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt om specifieke acties of gebeurtenissen bij te houden die plaatsvinden op uw website of app. Deze acties kunnen worden beschouwd als apart van de primaire conversie die u volgt. Door aangepaste gebeurtenissen in te stellen, kunt u waardevolle inzichten krijgen in het gedrag, de betrokkenheid en de interactie van gebruikers.

Hier zijn een paar voorbeelden om u een beter begrip van aangepaste gebeurtenissen te geven:

Voorbeeld 1: Knopklik

Stel dat u een e-commerce winkel heeft en u wilt bijhouden hoe vaak gebruikers op de knop “Toevoegen aan winkelwagen” klikken. Door een aangepaste gebeurtenis in te stellen voor deze actie, kunt u het betrokkenheidsniveau van uw productpagina’s monitoren en begrijpen welke items het meeste interesse genereren.

Voorbeeld 2: Video weergaven

Als u een video op uw website of app heeft, wilt u misschien bijhouden hoeveel gebruikers deze bekijken. Door een aangepaste gebeurtenis in te stellen voor video weergaven, kunt u betrokkenheid meten en identificeren welke video’s het populairst zijn.

Aangepaste conversies: Het volgen van primaire doelen

In tegenstelling tot aangepaste gebeurtenissen worden aangepaste conversies gebruikt om specifieke acties bij te houden die rechtstreeks verband houden met uw primaire conversiedoelen. Deze acties zijn doorgaans indicatief voor een succesvolle conversie of worden beschouwd als een cruciale stap in het conversieproces.

Laten we kijken naar een paar voorbeelden om aangepaste conversies te begrijpen:

Voorbeeld 1: Aankoop voltooid

Als u een online winkel runt, is het bijhouden van het aantal voltooide aankopen essentieel. Door een aangepaste conversie in te stellen voor de voltooiing van een aankoop, kunt u de effectiviteit van uw online advertentiecampagnes meten en uw strategieën dienovereenkomstig optimaliseren.

Voorbeeld 2: Formulierinzending voor leads

Als uw doel is om leads te genereren, is het bijhouden van het aantal formulierinzendingen cruciaal. Door een aangepaste conversie in te stellen voor formulierinzendingen voor leads, kunt u de prestaties van uw leadgeneratiecampagnes evalueren en datagestuurde beslissingen nemen om uw resultaten te verbeteren.

Conclusie

Het begrijpen van de verschillen tussen aangepaste gebeurtenissen en aangepaste conversies is essentieel om deze functies effectief te gebruiken in uw Meta-advertentiecampagnes. Door aangepaste gebeurtenissen en aangepaste conversies correct te benutten, kunt u waardevolle inzichten verkrijgen, het succes van uw doelen bijhouden en uw advertentiestrategieën optimaliseren voor maximale resultaten.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op