Betrokken-View Attributie: Meta-Reclame Ontleed

Deel dit bericht

Meta introduceert Engaged-View Attribution voor nauwkeurigere conversietracking

Het tellen van conversies uit diepgaande betrokkenheid bij overslaanbare videoadvertenties

Meta, de social media-gigant, heeft onlangs Engaged-View Attribution gelanceerd om conversies die voortkomen uit verhoogde interactie met overslaanbare videoadvertenties beter te meten. Deze nieuwe functie heeft als doel adverteerders een nauwkeuriger beeld te geven van de impact die hun advertenties hebben op het gedrag van consumenten.

Begrip van Engaged-View Attribution

Engaged-View Attribution richt zich op het tellen van conversies die voortkomen uit kijkers die dieper betrokken zijn bij overslaanbare videoadvertenties. Traditioneel werden conversies meestal toegeschreven aan advertenties die werden aangeklikt of volledig werden bekeken. Echter, de nieuwe benadering van Meta erkent dat diepere betrokkenheid, zoals herhalingen, pauzes of tikken op de advertentie, ook kunnen leiden tot conversies.

Deze verandering in denkwijze is gebaseerd op het begrip dat niet alle conversies direct na de eerste blootstelling aan een advertentie plaatsvinden. Consumenten hebben mogelijk meer tijd of meerdere interacties nodig voordat ze de gewenste actie ondernemen. Door rekening te houden met diepgaandere betrokkenheidsmetingen, krijgen adverteerders een duidelijker beeld van de invloed die hun overslaanbare videoadvertenties hebben op conversieratio’s.

De voordelen voor adverteerders

Engaged-View Attribution biedt verschillende voordelen voor adverteerders die hun campagnes willen optimaliseren:

  • Nauwkeurigere conversietracking: Door diepere betrokkenheidsacties op te nemen, kunnen adverteerders conversies nauwkeuriger toeschrijven, wat leidt tot beter geïnformeerde besluitvorming en optimalisatie van campagnes.
  • Inzicht in advertentie-effectiviteit: Engaged-View Attribution biedt adverteerders inzicht in hoe verschillende elementen van hun overslaanbare videoadvertenties de conversieratio beïnvloeden. Deze informatie stelt hen in staat hun creatieve strategieën te verfijnen om de betrokkenheid te maximaliseren en meer conversies te genereren.
  • Begrip van de consumentenreis: Met Engaged-View Attribution kunnen adverteerders een dieper inzicht krijgen in hoe consumenten omgaan met hun overslaanbare videoadvertenties gedurende hun besluitvormingsproces. Deze kennis kan helpen bij het identificeren van aanraakpunten die een grote invloed hebben op conversies en bij het sturen van de optimalisatie van toekomstige advertentiecampagnes.

Conclusie

De introductie van Engaged-View Attribution door Meta brengt een nieuw niveau van nauwkeurigheid en inzicht in conversietracking voor overslaanbare videoadvertenties. Door rekening te houden met diepgaandere betrokkenheidsmetingen kunnen adverteerders beter begrijpen wat de impact van hun advertenties is en kunnen ze beter geïnformeerde beslissingen nemen om hogere conversieratio’s te behalen.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op