Doelgerichte campagnedoelstellingen: Verhoog je resultaten!

Deel dit bericht

Campagnedoelen voor conversies

De drie opties

Adverteerders hebben drie hoofdopties als het gaat om campagnedoelen voor conversies: verkoop, leads en betrokkenheid.

Het juiste doel kiezen

Bij het bepalen welk doel te gebruiken, is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke doelen van uw campagne en de gewenste actie die u wilt dat gebruikers op uw website ondernemen.

Verkoop

Als uw belangrijkste doel is om directe verkopen te genereren en gebruikers aan te moedigen een aankoop te doen op uw website, dan is het selecteren van het verkoopdoel de beste optie. Dit doel is ideaal voor e-commercebedrijven of bedrijven die inkomsten willen genereren via online transacties.

Leads

Als uw doel is om leads te genereren en gebruikersinformatie te verzamelen, zoals e-mailadressen of contactgegevens, dan is het leadsdoel de meest geschikte keuze. Dit doel wordt vaak gebruikt door bedrijven die hun klantendatabase willen opbouwen of leads willen genereren voor toekomstige marketinginspanningen.

Betrokkenheid

Voor campagnes die zich richten op het vergroten van naamsbekendheid, het genereren van websiteverkeer of het stimuleren van gebruikers om met uw merk te communiceren door middel van acties zoals videoweergaven of paginalikes, is het betrokkenheidsdoel de meest geschikte optie. Dit doel is ideaal voor bedrijven die hun bereik willen vergroten en de zichtbaarheid van hun merk willen vergroten.

Houd rekening met het conversie-evenement

Ongeacht welk doel u kiest, is het cruciaal om het specifieke conversie-evenement dat u wilt bijhouden te definiëren. Dit kan een voltooide aankoop, een ingediend formulier of een andere actie zijn die duidt op een succesvolle conversie.

Door het juiste campagnedoel te selecteren en het conversie-evenement te definiëren, kunt u uw digitale marketinginspanningen optimaliseren en de gewenste acties op uw website stimuleren.

Oorspronkelijke artikelbron: Jon Loomer Digital

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op