Frequentie van bijwerken doelgroep met lookalikeprofielen: Hoe vaak?

Deel dit bericht

Hoe vaak worden Lookalike Audiences bijgewerkt?

Heb je je ooit afgevraagd hoe vaak lookalike audiences worden bijgewerkt? Dit is een veelgestelde vraag die marketeers vaak stellen. Lookalike audiences zijn een krachtige tool in digitale marketing en kunnen bedrijven helpen nieuwe klanten te bereiken die vergelijkbare kenmerken hebben als hun bestaande doelgroep.

Het creatieproces

Volgens Meta, het bedrijf achter Facebook en Instagram, kan het ergens tussen de 6 en 24 uur duren voordat je lookalike audience is aangemaakt. Het goede nieuws is echter dat je niet hoeft te wachten tot het creatieproces is voltooid voordat je het kunt gebruiken voor targeting. Dit betekent dat zodra je een lookalike audience hebt aangemaakt, je het direct kunt gebruiken om nieuwe potentiële klanten te bereiken.

Bijwerken van lookalike audiences

Nu gaan we het hebben over het bijwerkproces van lookalike audiences. In tegenstelling tot sommige andere targetingopties worden lookalike audiences niet in realtime bijgewerkt. In plaats daarvan worden ze meestal om de paar dagen vernieuwd om ervoor te zorgen dat de doelgroep relevant blijft.

Volgens de documentatie van Meta kan de frequentie waarmee lookalike audiences worden bijgewerkt variëren. In sommige gevallen kunnen de updates om de paar dagen plaatsvinden, terwijl het in andere gevallen tot een week kan duren. Het exacte tijdstip hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de doelgroep en de hoeveelheid veranderingen binnen je bronpubliek.

Voordelen van bijgewerkte lookalike audiences

Regelmatig bijgewerkte lookalike audiences kunnen aanzienlijke voordelen bieden voor je marketingcampagnes. Door je bronpubliek up-to-date te houden, zorg je ervoor dat je de juiste mensen blijft bereiken met je advertenties.

Door je lookalike audiences up-to-date te houden, kun je de effectiviteit van je targeting maximaliseren en de kans vergroten om nieuwe potentiële klanten te bereiken die meer geïnteresseerd zijn in je producten of services.

Concluderend, hoewel het creatieproces voor een lookalike audience enige tijd kan duren, kun je het direct gebruiken voor targeting. Het bijwerkproces kan variëren in frequentie, maar regelmatige updates zijn belangrijk om je doelgroep relevant te houden en je advertentie-inspanningen te optimaliseren.

Dus als je overweegt om lookalike audiences te gebruiken in je digitale marketingstrategie, houd dan rekening met deze updates en maak gebruik van de voordelen die ze bieden.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op