Hoe Advantage Plus Audience Werkt

Deel dit bericht

Begrijpen hoe Advantage Plus Audience werkt

door Jon Loomer Digital

Google Ads heeft een nieuwe functie geïntroduceerd genaamd Advantage Plus Audience, waarmee adverteerders meer controle en flexibiliteit krijgen bij het targeten van hun doelgroep. Deze functie stelt adverteerders in staat om remarketinglijsten en vergelijkbare doelgroepen te combineren, wat resulteert in een verfijndere en specifiekere doelgroep.

Wat is Advantage Plus Audience?

Advantage Plus Audience is een functie in Google Ads die gebruikmaakt van de kracht van zowel remarketinglijsten als vergelijkbare doelgroepen. Remarketinglijsten worden gemaakt op basis van gebruikers die eerder interactie hebben gehad met uw website of app, terwijl vergelijkbare doelgroepen worden gemaakt op basis van de kenmerken en interesses van uw bestaande doelgroep.

Door deze twee targetopties te combineren, stelt Advantage Plus Audience adverteerders in staat om een zeer gerichte groep gebruikers te bereiken die al interesse hebben getoond in hun merk of aanbiedingen, evenals gebruikers die vergelijkbare kenmerken hebben als hun bestaande doelgroep.

Hoe werkt het?

De Advantage Plus Audience-functie werkt door een nieuwe doelgroepsegment te creëren dat gebruikers omvat die zowel tot de remarketinglijst als de vergelijkbare doelgroep behoren. Deze intersectie van doelgroepen zorgt ervoor dat adverteerders effectief gebruikers kunnen targeten die niet alleen bekend zijn met hun merk, maar ook vergelijkbare profielen hebben als hun bestaande klanten.

Bij het maken van een Advantage Plus Audience kunnen adverteerders verschillende biedingsaanpassingen instellen om dit doelgroepsegment prioriteit te geven. Dit betekent dat adverteerders meer budget kunnen toewijzen en hoger kunnen bieden voor deze specifieke groep gebruikers, waardoor de kans groter wordt om potentiële klanten te bereiken en te converteren.

De voordelen van Advantage Plus Audience

Advantage Plus Audience biedt verschillende voordelen voor adverteerders:

1. Verhoogde precisie van targeting

Door remarketinglijsten en vergelijkbare doelgroepen te combineren, kunnen adverteerders zeer gerichte doelgroepsegmenten creëren. Door gebruikers te bereiken die al interesse hebben getoond in hun merk of aanbiedingen, evenals gebruikers die vergelijkbare kenmerken hebben als hun bestaande doelgroep, kunnen adverteerders hun kansen op succes maximaliseren.

2. Verbeterde ROI

Het targeten van een specifiekere en relevantere doelgroep kan de return on investment (ROI) van advertentiecampagnes verhogen. Door zich te richten op gebruikers die waarschijnlijker zullen converteren, kunnen adverteerders hun advertentie-uitgaven optimaliseren en betere resultaten behalen.

3. Verbeterde prestaties van campagnes

Advantage Plus Audience kan leiden tot verbeterde campagneprestaties doordat adverteerders meer budget kunnen toewijzen en hoger kunnen bieden voor deze specifieke groep gebruikers. Dit vergroot de kans om potentiële klanten te bereiken en te converteren, wat uiteindelijk resulteert in betere campagneresultaten.

Eindgedachten

Advantage Plus Audience is een krachtige functie in Google Ads die de targetmogelijkheden van remarketinglijsten en vergelijkbare doelgroepen combineert. Door gebruik te maken van deze functie kunnen adverteerders een zeer gerichte en specifieke groep gebruikers bereiken, waardoor de kans op succes en betere campagneresultaten wordt vergroot.

Over het algemeen biedt Advantage Plus Audience adverteerders meer controle en flexibiliteit bij het targeten van hun doelgroep, wat leidt tot een verhoogde precisie, verbeterde ROI en betere campagneprestaties.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op