5 Essentiële Google Analytics-rapporten voor PPC | SEJ

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

5 Google Analytics-rapporten die elke PPC-marketeer moet kennen

Krijg de gegevens die je nodig hebt om de prestaties van je PPC-campagnes te optimaliseren

Als PPC-marketeer is het cruciaal om toegang te hebben tot de juiste gegevens en inzichten om de prestaties van je campagnes voortdurend te verbeteren. Google Analytics biedt een reeks rapporten die je kunnen helpen bij het nemen van datagestuurde beslissingen en het effectief optimaliseren van je PPC-campagnes. Hier zijn vijf belangrijke rapporten die elke PPC-marketeer moet kennen:

1. Bron/Medium-rapport

Het Bron/Medium-rapport in Google Analytics biedt waardevolle informatie over de bronnen en media die bezoekers naar je website leiden. Dit rapport stelt je in staat om te zien welke bronnen en media de meeste verkeer naar je PPC-campagnes brengen, evenals welke het beste converteren. Door deze gegevens te analyseren, kun je geïnformeerde beslissingen nemen over waar je je budget wilt toewijzen en je campagnes dienovereenkomstig optimaliseren.

2. Landingspagina-rapport

Het Landingspagina-rapport geeft inzicht in hoe je landingspagina’s presteren. Het laat zien welke pagina’s het meeste verkeer aantrekken, hoe lang bezoekers op die pagina’s blijven en of ze de gewenste acties ondernemen, zoals een aankoop doen of een formulier invullen. Deze informatie kan je helpen om verbeterpunten te identificeren en wijzigingen aan te brengen op je landingspagina’s om conversies te verhogen.

3. Rapport conversiepercentage doelen

Het Rapport conversiepercentage doelen stelt je in staat om de prestaties van de doelen die je hebt ingesteld in Google Analytics te volgen. Dit rapport laat je het conversiepercentage voor elk doel zien, zodat je kunt zien welke doelen goed presteren en welke mogelijk optimalisatie nodig hebben. Door deze gegevens te analyseren, kun je mogelijkheden identificeren om je conversiepercentages te verbeteren en aanpassingen maken aan je PPC-campagnes dienovereenkomstig.

4. Rapport zoektermen

Het Rapport zoektermen biedt inzicht in de daadwerkelijke zoektermen die gebruikers invoeren om je website te vinden via betaalde zoekopdrachten. Dit rapport laat zien welke zoekwoorden je advertenties triggeren en hoe ze presteren in termen van klikken, vertoningen en conversies. Door deze gegevens te analyseren, kun je hoogwaardige zoekwoorden identificeren en je campagnes optimaliseren om je doelgroep beter te targeten.

5. Rapport tijdsvertraging

Het Rapport tijdsvertraging laat zien hoeveel tijd bezoekers nodig hebben om te converteren na hun eerste interactie met je PPC-campagne. Dit rapport is vooral nuttig om het klanttraject te begrijpen en eventuele knelpunten of vertragingen in het conversieproces te identificeren. Door deze gegevens te analyseren, kun je je campagnemessaging en targeting optimaliseren om de tijd die gebruikers nodig hebben om te converteren te verkorten.

Door gebruik te maken van deze vijf Google Analytics-rapporten kun je waardevolle inzichten krijgen in je PPC-campagnes en datagestuurde verbeteringen aanbrengen om de prestaties te optimaliseren. Met de juiste gegevens bij de hand kun je geïnformeerde beslissingen nemen, je budget effectief toewijzen en betere resultaten behalen met je PPC-inspanningen.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op Search Engine Journal door Brooke Osmundson en is hier vertaald.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op