5 Redenen waarom Amazon Ads beter is voor E-commerce dan Google Ads

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Waarom Amazon Ads uitblinken ten opzichte van Google Ads voor e-commerce

Conversiekracht

Amazon Ads overtreffen Google Ads als het gaat om het genereren van conversies. Met zijn enorme online marktplaats en loyale klantenbestand biedt Amazon een uitstekend platform om verkopen vast te leggen. Wanneer mensen op Amazon naar een product zoeken, hebben ze al de intentie om te kopen, waardoor het voor adverteerders gemakkelijker wordt om hen om te zetten in klanten.

Hogere ROI

Als je op zoek bent naar een beter rendement op investering, is Amazon Ads de weg te gaan. De gerichte aard van het advertentieplatform van Amazon zorgt ervoor dat je advertenties worden gezien door mensen die actief producten vergelijkbaar met die van jou aan het winkelen zijn. Dit leidt tot hogere conversiepercentages en uiteindelijk een betere ROI.

Langdurige waarde

Terwijl Google Ads effectief kunnen zijn voor kortetermijncampagnes, bieden Amazon Ads langdurige waarde voor e-commercebedrijven. Door gebruik te maken van het uitgebreide klantenbestand en de advertentietools van Amazon, kun je een sterke aanwezigheid opbouwen en merkloyaliteit ontwikkelen. Met terugkerende klanten en een vergrote zichtbaarheid kan jouw bedrijf op de lange termijn gedijen.

Productgerichte aanpak

Als het gaat om e-commerce, is Amazon de koning van op producten gerichte advertenties. In tegenstelling tot Google Ads, dat zich voornamelijk richt op zoekwoorden, kun je met Amazon Ads rechtstreeks jouw producten promoten bij gebruikers die actief naar ze op zoek zijn. Dit resulteert in meer relevante advertentieplaatsingen en een grotere kans op een verkoop.

Gestroomlijnd advertentieproces

Vergeleken met Google Ads biedt het advertentieplatform van Amazon een meer gestroomlijnde en intuïtieve ervaring voor adverteerders. De uitgebreide campagnebeheertools, gedetailleerde analytische gegevens en gebruiksvriendelijke interface maken het eenvoudiger voor bedrijven om hun advertentiecampagnes te optimaliseren en de prestaties te volgen.

Concluderend overtreffen Amazon Ads Google Ads op verschillende belangrijke gebieden als het gaat om e-commerce. De conversiekracht, hogere ROI, langdurige waarde, productgerichte aanpak en gestroomlijnd advertentieproces maken Amazon Ads een winnende keuze voor bedrijven die hun advertentie-inspanningen in de e-commerce ruimte willen maximaliseren.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op