5 redenen waarom PPC-leads niet converteren

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Redenen waarom uw PPC-leads niet converteren

1. Ineffectieve bestemmingspagina

Een van de belangrijkste oorzaken van lage conversieratio’s is een ineffectieve bestemmingspagina. Als uw bestemmingspagina slecht is ontworpen, geen duidelijke call-to-action knoppen heeft of verwarrende inhoud bevat, zullen potentiële klanten snel hun interesse verliezen en weggaan.

Gebrek aan vertrouwensfactoren

Vertrouwen is een cruciaal element bij het converteren van leads naar klanten. Als uw website geen vertrouwensfactoren heeft, zoals testimonials, vertrouwensbadges of klantrecensies, kunnen potentiële klanten twijfelen aan de geloofwaardigheid van uw bedrijf en ervoor kiezen om niet te converteren.

3. Niet-relevante advertentietekst

Als uw advertentietekst niet overeenkomt met de verwachtingen die zijn gesteld in uw PPC-campagne, kunnen potentiële klanten zich misleid voelen en het conversieproces verlaten. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat uw advertentietekst nauwkeurig weergeeft wat uw bestemmingspagina biedt.

4. Onvoldoende targeting

De verkeerde doelgroep targeten kan een grote invloed hebben op uw conversieratio’s. Als uw PPC-campagne niet de juiste demografische gegevens, locatie of interesses target, kunnen leads worden aangetrokken die niet echt geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten.

5. Zwakke follow-up-strategie

Tenslotte kan een zwakke follow-up-strategie ook bijdragen aan lage conversieratio’s. Als u niet tijdig met uw leads communiceert of hen relevante informatie verstrekt, kunnen ze hun interesse verliezen en elders kijken.

Hoewel PPC een rol kan spelen bij lage conversieratio’s, is het belangrijk om ook andere factoren te overwegen die uw succes kunnen belemmeren. Door deze problemen aan te pakken, kunt u de kans vergroten om van uw PPC-leads tevreden klanten te maken.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op