Begrijpen van de ‘beperkt door biedstrategie’ status van Google Ads en het aanpakken van zorgen over handmatig bieden

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Google Ads legt ‘Beperkt door biedstrategie’ status uit te midden van zorgen over handmatig bieden

Komen de dagen van handmatig bieden ten einde?

In een recente aankondiging heeft Google Ads meer inzicht gegeven in de status ‘Beperkt door biedstrategie’ die zorgen heeft veroorzaakt bij adverteerders die nog steeds vertrouwen op handmatig bieden. Deze stap suggereert dat de dagen van handmatig bieden geteld kunnen zijn.

De status ‘Beperkt door biedstrategie’ verschijnt normaal gesproken in Google Ads wanneer een handmatig bod buiten het aanbevolen bereik valt. Dit betekent dat adverteerders die ervoor kiezen om handmatig hun biedingen in te stellen, te maken kunnen krijgen met beperkingen die van invloed kunnen zijn op de prestaties van hun campagne.

Biedstrategieën begrijpen

Om de zorgen van adverteerders aan te pakken, heeft Google Ads het doel en de voordelen van biedstrategieën uitgelegd. Biedstrategieën zijn geautomatiseerde instellingen waarmee adverteerders specifieke doelen kunnen stellen en Google’s algoritmen de biedingen dienovereenkomstig kunnen aanpassen om die doelen te bereiken. Deze geautomatiseerde aanpak zorgt ervoor dat biedingen in real-time worden geoptimaliseerd om de prestaties te maximaliseren.

Daarentegen vereist handmatig bieden dat adverteerders hun biedingen handmatig instellen zonder enige geautomatiseerde ondersteuning van biedstrategieën. Met handmatig bieden hebben adverteerders volledige controle over hun biedingen, maar kunnen ze uitdagingen ondervinden bij het behalen van optimale prestaties vanwege de beperkingen die gepaard gaan met deze aanpak.

De status ‘Beperkt door biedstrategie’

Google Ads heeft de status ‘Beperkt door biedstrategie’ geïntroduceerd om transparantie te bieden aan adverteerders. Wanneer deze status verschijnt, geeft het aan dat het handmatige bod dat door de adverteerder is ingesteld, mogelijk niet toestaat dat de campagne zijn maximale potentiële prestaties bereikt. Het dient ook als een herinnering dat het gebruik van geautomatiseerde biedstrategieën adverteerders kan helpen betere resultaten te behalen.

Het doel van deze status is om adverteerders aan te moedigen om na te denken over het gebruik van biedstrategieën om de prestaties van hun campagne te optimaliseren. Door geautomatiseerd bieden te gebruiken, kunnen adverteerders profiteren van de machine learning-mogelijkheden van Google, die biedingen voortdurend analyseren en in real-time aanpassen.

De toekomst van handmatig bieden

Hoewel Google Ads niet expliciet heeft verklaard dat handmatig bieden zal worden uitgefaseerd, kan de introductie van de status ‘Beperkt door biedstrategie’ wijzen op een verschuiving van handmatig bieden naar geautomatiseerde biedstrategieën. Adverteerders die vertrouwen op handmatig bieden, moeten overwegen zich aan te passen aan deze verandering om concurrerend te blijven in het digitale advertentielandschap.

Zoals de branche evolueert en de technologie vordert, is het duidelijk dat automatisering een belangrijke rol speelt bij het verbeteren van de prestaties van campagnes. Adverteerders die de kracht van geautomatiseerde biedstrategieën omarmen, zullen naar verwachting op de lange termijn profiteren van efficiëntere en effectievere advertentiecampagnes.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op