Bijhouden van prestaties van Performance Max-campagnes met Google Apps Script

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Performance Max-campagnes in Google Ads zijn populair geworden vanwege hun vermogen om de prestaties over meerdere kanalen en plaatsingen te optimaliseren. Echter, één beperking van deze campagnes is het gebrek aan gedetailleerde rapportage en inzichten. Gelukkig kunnen adverteerders met behulp van Google Apps Script omzeilen deze beperking en waardevolle gegevens verkrijgen over de uitgavenverdeling van hun campagne.

Wat is Google Apps Script?

Google Apps Script is een krachtig ontwikkelingsplatform waarmee gebruikers taken en workflows kunnen automatiseren in verschillende Google-producten, waaronder Google Ads. Het is gebaseerd op JavaScript en biedt een breed scala aan services en API’s die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van Google Apps aan te passen en uit te breiden.

Het volgen van de uitgavenverdeling van Performance Max-campagnes

Om de uitgavenverdeling van uw Performance Max-campagnes bij te houden, kunt u een script gebruiken dat interactie heeft met de Google Ads API om de benodigde gegevens op te halen. Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe u dit kunt doen:

  1. Stel een nieuw Google Apps Script-project in uw Google Ads-account in.
  2. Schakel de Google Ads API in voor uw project.
  3. Schrijf een script om te authenticeren en verbinding te maken met de Google Ads API.
  4. Gebruik de API om de campagnedata voor uw Performance Max-campagnes op te halen.
  5. Verwerk de gegevens om de informatie over de uitgavenverdeling te extraheren.
  6. Analyseer en visualiseer de gegevens met behulp van tools zoals Google Sheets of Data Studio.

Voordelen van het volgen van de uitgavenverdeling van Performance Max-campagnes

Door de uitgavenverdeling van uw Performance Max-campagnes bij te houden, kunt u waardevolle inzichten krijgen in hoe uw budget wordt verdeeld over verschillende kanalen en plaatsingen. Deze informatie kan u helpen uw campagnes te optimaliseren en op gegevens gebaseerde beslissingen te nemen om de prestaties te verbeteren.

Bovendien kunt u met behulp van Google Apps Script het proces van het ophalen en analyseren van gegevens automatiseren, waardoor u tijd en moeite bespaart. Dit stelt u in staat om u te richten op andere belangrijke aspecten van uw digitale marketingstrategie.

Conclusie

Google Apps Script biedt een krachtige oplossing voor het volgen van de uitgavenverdeling van uw Performance Max-campagnes in Google Ads. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van dit ontwikkelingsplatform kunnen adverteerders de beperkte rapportage en inzichten die Performance Max-campagnes bieden, overwinnen en zo grotere mogelijkheden voor optimalisatie en succes ontsluiten.

Dus waarom genoegen nemen met beperkte gegevens wanneer u diepere inzichten kunt verkrijgen in de prestaties van uw campagne? Begin vandaag nog de mogelijkheden te verkennen met Google Apps Script!

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op