Compliance met Google’s advertentiegegevens: Verbeterde targeting voor EU-regels

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Google treft maatregelen om te voldoen aan nieuwe EU-regels

De toewijding van Google aan de Digital Services Act (DSA)

Google, de bekende zoekmachine, zet stappen om te voldoen aan de Digital Services Act (DSA) van de Europese Unie om potentiële financiële boetes te vermijden.

Verbeterde doelgerichte advertentiegegevens voor EU-naleving

Google heeft aangekondigd dat het meer doelgerichte advertentiegegevens zal verstrekken om te voldoen aan de strenge regels in de DSA. Hiermee beoogt Google zich in overeenstemming te brengen met de nieuwe EU-regels en zijn toewijding aan gebruikersprivacy en gegevensbescherming te versterken.

Voordelen en risico’s van verbeterde gegevensverzameling

Door meer doelgerichte advertentiegegevens te verzamelen, streeft Google ernaar de relevantie en effectiviteit van zijn advertentiecampagnes te verbeteren, waardoor uiteindelijk de algehele gebruikerservaring wordt verbeterd. Deze aanpak roept echter ook zorgen op over mogelijke schendingen van privacy en in hoeverre gebruikersgegevens worden gebruikt.

Mogelijke gevolgen bij niet-naleving

Het niet voldoen aan de regelgeving van de DSA kan leiden tot aanzienlijke financiële boetes voor Google. Daarom geeft de zoekmachinegigant hoge prioriteit aan het voldoen aan alle door de EU gestelde eisen om negatieve gevolgen te voorkomen.

Al met al toont de beslissing van Google om meer doelgerichte advertentiegegevens te verstrekken zijn toewijding aan het navigeren door de voortdurend veranderende landschappen van regelgeving voor digitale marketing en het handhaven van een sterke aanwezigheid op de EU-markt.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op