De beste gids voor het gebruiken van Google Ads in 2024

De beste gids voor het gebruiken van Google Ads in 2024
Ontdek de ultieme gids voor het optimaliseren van je Google Ads strategie in 2024.

Deel dit bericht

In deze gids zullen we u alle informatie geven die u nodig heeft om Google Ads effectief te gebruiken in 2024. Of u nu een beginnende gebruiker bent of al ervaring heeft met Google Ads, deze gids zal u helpen om het maximale uit uw advertentiecampagnes te halen. We zullen beginnen met een inleiding tot Google Ads in 2024 en vervolgens de belangrijkste updates en functies bespreken die u moet kennen. Vervolgens zullen we u begeleiden bij het opzetten van een succesvolle Google Ads-campagne en geven we tips voor het kiezen van de juiste zoekwoorden. Daarna zullen we het hebben over het optimaliseren van uw campagne, inclusief het belang van advertentietekst optimalisatie en het verbeteren van uw biedstrategie. Ten slotte zullen we de belangrijkste prestatie-indicatoren bespreken die u moet volgen en hoe u Google Analytics kunt gebruiken in combinatie met Google Ads. Laten we aan de slag gaan en uw Google Ads succes naar een hoger niveau tillen!

Inleiding tot Google Ads in 2024

Als u op zoek bent naar een effectieve manier om uw bedrijf online te promoten, is Google Ads een krachtige tool die u niet mag negeren. Met Google Ads kunt u online advertenties maken die worden weergegeven wanneer gebruikers relevante zoekopdrachten uitvoeren op Google. Het stelt u in staat om uw doelgroep te bereiken op basis van zoekwoorden, locatie, interesses en demografische gegevens. In 2024 heeft Google Ads verschillende spannende updates en functies die uw advertentiecampagnes naar een hoger niveau kunnen tillen. Laten we eens kijken naar wat er nieuw is!

Wat is er nieuw in Google Ads?

Omdat digitale marketing voortdurend evolueert, blijft Google Ads nieuwe functies en updates introduceren om aan de veranderende behoeften van adverteerders te voldoen. In 2024 kunt u enkele opwindende nieuwe mogelijkheden verwachten, zoals verbeterde targetingopties, geavanceerde biedstrategieën en nauwkeurigere rapportage. Deze nieuwe functies stellen adverteerders in staat om hun advertentiecampagnes nog effectiever te maken en betere resultaten te behalen.

Belangrijke updates en functies

Naast de nieuwe functies zijn er ook enkele belangrijke updates die u moet kennen. Zo heeft Google Ads bijvoorbeeld onlangs aangekondigd dat de responsieve zoekadvertenties nu standaard zullen worden. Dit betekent dat u zich moet concentreren op het schrijven van boeiende en relevante advertentieteksten die zich automatisch aanpassen aan verschillende advertentieformaten en apparaten. Daarnaast heeft Google Ads ook enkele wijzigingen aangebracht in de manier waarop conversies worden bijgehouden, waardoor u nauwkeurigere en gedetailleerdere rapporten kunt genereren.

Maar dat is niet alles! In 2024 introduceert Google Ads ook een nieuwe functie genaamd “Slimme biedstrategieën”. Met deze functie kunnen adverteerders hun biedingen optimaliseren op basis van verschillende factoren, zoals de waarde van een conversie en de kans op het behalen van een conversie. Dit stelt adverteerders in staat om hun advertentiebudgetten effectiever te beheren en meer waarde te halen uit hun advertentie-uitgaven.

Bovendien heeft Google Ads ook aangekondigd dat ze werken aan een verbeterde targetingoptie genaamd “Interessegebieden”. Met deze nieuwe functie kunnen adverteerders hun doelgroepen nog specifieker targeten op basis van hun interesses en online gedrag. Dit betekent dat u uw advertenties kunt laten zien aan mensen die al interesse hebben getoond in producten of diensten vergelijkbaar met die van u, waardoor de kans op conversie aanzienlijk wordt vergroot.

Het opzetten van uw Google Ads-campagne

Voordat u aan de slag gaat met het maken van uw Google Ads-campagne, moet u enkele belangrijke stappen volgen om ervoor te zorgen dat uw campagne succesvol is. Hier zijn enkele essentiële stappen die u moet nemen:

Stappen voor het opzetten van een succesvolle campagne

1. Doelstellingen bepalen: Bepaal wat u wilt bereiken met uw advertentiecampagne. Wilt u meer verkeer naar uw website genereren, leads vastleggen of directe verkopen genereren?

2. Publiek targeten: Identificeer uw doelgroep en identificeer de zoekwoorden, locaties en demografische gegevens die relevant zijn voor uw bedrijf.

3. Budget instellen: Bepaal hoeveel u bereid bent te besteden aan uw Google Ads-campagne en verdeel het budget over uw advertentiegroepen.

4. Advertentie-indeling kiezen: Kies welk type advertentie-indeling het beste past bij uw doelstellingen. Dit kan tekstadvertenties, responsieve zoekadvertenties, beeldadvertenties of videoadvertenties zijn.

5. Advertentiegroepen maken: Maak advertentiegroepen rond relevante zoekwoorden en zorg ervoor dat uw advertenties aansluiten bij de intentie van de zoekopdracht.

Tips voor het kiezen van de juiste zoekwoorden

Het kiezen van de juiste zoekwoorden is essentieel om ervoor te zorgen dat uw advertenties worden weergegeven aan het juiste publiek. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het kiezen van de juiste zoekwoorden:

 1. Gebruik Google Zoekwoordplanner om zoekwoorden te vinden die relevant zijn voor uw bedrijf.
 2. Zorg voor een goede mix van brede, exacte en zinsdeelzoekwoorden om uw bereik te vergroten.
 3. Mijd zoekwoorden die te algemeen zijn en mogelijk veel concurrentie hebben.
 4. Monitor en optimaliseer uw zoekwoorden regelmatig om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten behaalt.

Het optimaliseren van uw Google Ads-campagne

Het optimaliseren van uw Google Ads-campagne is cruciaal om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw advertentie-uitgaven haalt. Hier zijn enkele belangrijke aspecten waar u aan moet werken:

Het belang van advertentietekst optimalisatie

De advertentietekst is het eerste dat gebruikers zien wanneer uw advertenties worden weergegeven. Het is belangrijk om boeiende en relevante advertentieteksten te schrijven die gebruikers aanspreken en hen motiveren om actie te ondernemen. Enkele tips voor het optimaliseren van uw advertentietekst:

 • Houd uw boodschap kort en bondig.
 • Gebruik actiegerichte woorden om gebruikers aan te moedigen actie te ondernemen.
 • Test verschillende varianten van uw advertentietekst om te zien welke het beste presteert.
 • Pas uw advertentietekst aan op basis van de prestaties en feedback van gebruikers.

Hoe u uw biedstrategie kunt verbeteren

Uw biedstrategie speelt een belangrijke rol bij het bepalen van hoe vaak uw advertenties worden weergegeven en op welke positie ze worden weergegeven. Enkele tips om uw biedstrategie te verbeteren:

 1. Analyseer de prestaties van uw advertenties en pas uw biedingen aan op basis van de resultaten.
 2. Experimenteer met verschillende biedstrategieën, zoals handmatige biedingen, geautomatiseerde biedstrategieën en slimme biedstrategieën.
 3. Houd rekening met de waarde van een conversie bij het bepalen van uw biedingen.
 4. Gebruik biedaanpassingen om uw biedingen te optimaliseren op basis van factoren zoals locatie, apparaat en tijd van de dag.

Het meten van uw Google Ads-succes

Het meten van uw Google Ads-succes is essentieel om te bepalen hoe effectief uw advertentiecampagnes zijn en welke optimalisaties nodig zijn. Hier zijn enkele belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) die u moet volgen:

Belangrijke prestatie-indicatoren om te volgen

 • Klikfrequentie (CTR): Dit geeft aan hoe vaak gebruikers op uw advertenties klikken in verhouding tot het aantal vertoningen.
 • Conversiepercentage: Dit meet het percentage gebruikers dat na het klikken op uw advertenties de gewenste actie heeft ondernomen, zoals een aankoop of het invullen van een formulier.
 • Kosten per conversie: Dit geeft aan hoeveel u gemiddeld betaalt voor elke conversie die via uw advertenties is gegenereerd.
 • Return on Investment (ROI): Dit meet de winst die u heeft behaald in verhouding tot de kosten van uw advertentie-uitgaven.

Het gebruik van Google Analytics met Google Ads

Google Analytics is een krachtige tool die u kunt integreren met uw Google Ads-account om gedetailleerde inzichten te krijgen in het gedrag van gebruikers na het klikken op uw advertenties. Hier zijn enkele manieren waarop u Google Analytics kunt gebruiken met Google Ads:

 • Volg het verkeer naar uw website dat afkomstig is van uw advertenties.
 • Analyseer het gedrag van gebruikers op uw website, zoals paginaweergaven, gemiddelde sessieduur en bouncepercentage.
 • Bepaal welke advertenties, zoekwoorden en landingspagina’s de beste resultaten opleveren in termen van conversies.
 • Pas uw advertentiecampagnes aan op basis van de inzichten die u uit Google Analytics haalt.

Veelvoorkomende fouten om te vermijden bij het gebruik van Google Ads

Hoewel Google Ads een krachtige advertentietool is, zijn er enkele veelvoorkomende fouten die adverteerders kunnen maken. Het is belangrijk om deze fouten te vermijden om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw advertentie-uitgaven haalt. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten om op te letten:

Fouten bij het instellen van uw campagne

– Het niet stellen van duidelijke doelstellingen voor uw advertentiecampagne.

– Het niet targeten van de juiste doelgroep met behulp van relevante zoekwoorden, locaties en demografische gegevens.

– Het niet instellen van een realistisch en haalbaar budget voor uw campagne.

– Het kiezen van de verkeerde advertentie-indeling voor uw doelstellingen.

Fouten bij het beheren en optimaliseren van uw campagne

– Het niet regelmatig controleren en bijwerken van uw advertentieteksten voor optimale prestaties.

– Het niet monitoren en aanpassen van uw biedstrategie op basis van de prestaties van uw advertenties en conversies.

– Het niet volgen en analyseren van belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) om het succes van uw campagne te meten.

– Het niet integreren van Google Analytics met uw Google Ads-account om gedetailleerdere inzichten te verkrijgen.

Nu u op de hoogte bent van de veelgemaakte fouten, kunt u deze vermijden en uw Google Ads-campagnes naar een hoger niveau tillen!

Veelgestelde vragen

Q: Hoeveel kost het adverteren op Google Ads?

A: De kosten van adverteren op Google Ads variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de concurrentie van zoekwoorden, de kwaliteitsscore van uw advertenties en de doelgroep die u wilt bereiken. Het is belangrijk om een realistisch en haalbaar budget voor uw advertentiecampagnes vast te stellen.

Q: Kan ik mijn advertenties richten op een specifieke locatie?

A: Ja, u kunt uw advertenties targeten op specifieke locaties, zoals landen, regio’s, steden en zelfs postcodegebieden. Dit stelt u in staat om uw advertenties alleen te laten weergeven aan gebruikers in de gewenste locaties.

Q: Hoe vaak moet ik mijn advertentieteksten aanpassen?

A: Het is aan te raden om uw advertentieteksten regelmatig aan te passen om de prestaties te optimaliseren. U kunt verschillende varianten van uw advertentieteksten testen en de resultaten analyseren. Op basis van deze gegeven kunt u uw teksten bijwerken en verbeteren.

Q: Kan ik mijn Google Ads-campagnes pauzeren of stopzetten?

A: Ja, u kunt uw Google Ads-campagnes op elk gewenst moment pauzeren of stopzetten. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld op vakantie gaat of tijdelijk geen advertenties wilt weergeven.

Met deze FAQ hebben we enkele veelgestelde vragen beantwoord. Als u nog meer vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen u graag verder!

Bent u klaar om uw Google Ads-campagnes naar een hoger niveau te tillen met de inzichten uit deze gids? New Sky staat voor u klaar om de potentie van uw online advertenties te ontsluiten met onze gratis Google Ads audit. Onze data-gedreven aanpak en diepgaande kennis van digitale advertenties zijn de sleutel tot het verbeteren van uw ROI. Of u nu een lokale ondernemer bent of een internationaal merk, ons team in Nijmegen helpt u graag uw online zichtbaarheid en bedrijfsresultaten te maximaliseren. Mis deze kans niet en vraag nu uw gratis Google Ads audit aan bij New Sky, waar we elk project omzetten in een succesverhaal.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op