Google Ads uitbesteden

De toekomst van adverteren: Demand Gen-campagnes

Google introduceert door AI aangedreven Demand Gen-campagnes

Bètatests gaande voor adverteerders

In een baanbrekende stap heeft Google de bètalaunch aangekondigd van zijn nieuwste campagnetype, Demand Gen-campagnes. Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) zullen deze campagnes de wereld van digitale advertenties revolutioneren.

De bètatestfase van de Demand Gen-campagnes is al begonnen en adverteerders wachten vol spanning op de mogelijkheid om gebruik te maken van deze nieuwe functie. Met de volledige uitrol die naar verwachting in oktober 2023 zal beginnen, zullen bedrijven binnenkort een krachtige tool tot hun beschikking hebben.

Wat maakt Demand Gen-campagnes anders?

Terwijl Google Discovery Ads succesvol zijn in het boeien van gebruikers met relevante inhoud, gaan Demand Gen-campagnes nog een stap verder door zich te richten op het genereren van vraag naar een bepaald product of een bepaalde dienst. Dit nieuwe campagnetype is ontworpen om zeer gerichte advertenties aan potentiële klanten te leveren en hen door de aankoopreis te begeleiden.

Met behulp van AI analyseren Demand Gen-campagnes het gedrag, de intentie en online activiteiten van gebruikers om gepersonaliseerde ervaringen te creëren. Door de unieke behoeften en voorkeuren van elke individu te begrijpen, kunnen adverteerders hun boodschappen en aanbiedingen aanpassen om conversies te maximaliseren.

Het spel veranderen voor adverteerders

Demand Gen-campagnes hebben het potentieel om een revolutie teweeg te brengen voor adverteerders die consumenteninteresse willen stimuleren en vraag willen creëren. Door gebruik te maken van de kracht van AI kunnen bedrijven hun doelgroep met precisie bereiken en overtuigende boodschappen overbrengen die resoneren. Deze innovatieve aanpak stelt adverteerders in staat om verder te gaan dan traditionele advertentiemethoden en in te spelen op het digitale landschap op een meer impactvolle manier.

Naarmate de volledige uitrol van Demand Gen-campagnes nadert, zouden adverteerders zich moeten voorbereiden op het omarmen van deze geavanceerde technologie en de mogelijkheden ervan verkennen. Met Google als pionier op het gebied van door AI aangedreven advertenties is het nog nooit zo belangrijk geweest om voorop te lopen.

Dus, maak plaats voor Google Discovery Ads en maak je klaar voor de komst van Demand Gen-campagnes. De toekomst van digitale advertenties is hier en het is tijd om te profiteren van de mogelijkheden die het biedt.

Bron: Search Engine Journal

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Deel dit bericht

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op