Google Ads: Voorspellingen verwijderd voor individuele & advertentiegroep zoekwoorden

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Google Ads stopt met het voorspellen van individuele en advertentiegroep zoekwoorden

Ginny Marvin bevestigt de veranderingen in de Keyword Planner

Ginny Marvin, de Ad Liaison van Google, heeft recent bevestigd dat het platform niet langer de functie heeft om individuele en advertentiegroep zoekwoorden te voorspellen in de Keyword Planner. Deze verandering is doorgevoerd in Google Ads, wat van groot belang is voor adverteerders en marketeers om op te merken.

Keyword Planner, dat lange tijd een belangrijk hulpmiddel was voor adverteerders om geplande en gerichte advertenties te maken, kan nu geen prognoses meer bieden voor individuele zoekwoorden of advertentiegroepen. Dit betekent dat marketeers geen toegang meer hebben tot waardevolle inzichten die voorheen beschikbaar waren.

De impact op adverteerders en marketeers

Deze verandering in de Keyword Planner heeft grote gevolgen voor adverteerders en marketeers die de prestaties van hun Google Ads-campagnes willen maximaliseren. Prognoses voor individuele zoekwoorden en advertentiegroepen zijn cruciaal om het potentiële succes van specifieke campagnes te bepalen en geïnformeerde beslissingen te nemen over budgetallocatie en targetingstrategieën.

Zonder de mogelijkheid om te voorspellen, zullen adverteerders meer moeten vertrouwen op andere bronnen van gegevens en experimenteren met verschillende zoekwoorden en strategieën om de prestaties te meten. Dit kan leiden tot een meer proefondervindelijke aanpak, met mogelijk minder effectieve campagnes en verspilde advertentie-uitgaven.

Alternatieve oplossingen voor zoekwoordprognoses

Hoewel het verwijderen van prognosefuncties in de Keyword Planner een uitdaging kan zijn voor adverteerders, zijn er nog steeds alternatieve oplossingen beschikbaar. Adverteerders kunnen gebruik maken van andere zoekwoordonderzoekstools en platforms buiten Google Ads, zoals tools van derden en zoekmachinegegevens, om inzichten te verkrijgen en weloverwogen beslissingen te nemen.

Bovendien kunnen adverteerders gebruik maken van historische prestatiegegevens van eerdere campagnes om trends en patronen te analyseren, wat waardevol inzicht geeft in zoekwoordprestaties en potentieel campagnesucces.

Tot slot

De beslissing van Google Ads om te stoppen met het voorspellen van individuele en advertentiegroep zoekwoorden in de Keyword Planner is een belangrijke verandering voor adverteerders en marketeers. Het benadrukt de noodzaak van aanpassingsvermogen en vindingrijkheid bij het vinden van alternatieve oplossingen om essentiële inzichten te verzamelen voor Google Ads-campagnes. Door andere tools te verkennen en historische gegevens te gebruiken, kunnen adverteerders hun campagnes blijven optimaliseren en succesvolle resultaten behalen.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op