Google test advertenties tussen organische zoekresultaten

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Nieuwe Gesponsorde Berichten Verschijnen in Google Zoekresultaten

Verstoring van de Organische Vermeldingen

In een verrassende zet is Google gestart met het testen van gesponsorde berichten in zoekresultaatpagina’s. Deze gesponsorde berichten worden weergegeven op de posities waar normaal gesproken de derde en vijfde organische vermeldingen verschijnen. Hoewel Google deze functie nog niet officieel heeft aangekondigd, hebben gebruikers gemerkt dat deze advertenties steeds vaker verschijnen bij recente zoekopdrachten.

Verandering van de Traditionele Layout

Traditioneel volgen zoekresultaatpagina’s een standaardindeling waarbij organische vermeldingen eerst worden weergegeven, gevolgd door advertenties. Met de introductie van gesponsorde berichten lijkt Google een nieuwe lay-out te testen die mogelijk de manier waarop gebruikers met zoekresultaten interactie hebben zou kunnen veranderen.

Wat is het effect op organische resultaten?

De inclusie van gesponsorde berichten tussen organische resultaten roept vragen op over de zichtbaarheid en doorklikpercentages van organische vermeldingen. Met advertenties die nu verschijnen binnen de organische vermeldingen kan het moeilijker worden voor websites om hoger te rangschikken en organisch verkeer aan te trekken. Dit zou mogelijk invloed kunnen hebben op het organische zoekecosysteem en SEO-strategieën, omdat bedrijven zich moeten aanpassen aan het veranderende landschap.

Laatste Gedachten

Hoewel de test van Google met advertenties tussen organische resultaten veel speculatie heeft veroorzaakt, is het onzeker of dit een permanente verandering zal zijn of een tijdelijk experiment. Ongeacht, marketeers en website-eigenaren moeten alert zijn op officiële aankondigingen of updates van Google om voorop te blijven lopen bij eventuele verschuivingen in het zoeklandschap.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op