Google verbetert voertuigadvertenties naar Performance Max

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Google upgradet Voertuigadvertenties naar Performance Max

Met als doel de prestaties van voertuigadvertentiecampagnes te verbeteren, heeft Google aangekondigd dat het deze advertenties automatisch zal upgraden naar Performance Max vanaf september. Deze upgrade heeft tot doel adverteerders een groter bereik en betere leads te bieden voor hun autoaanbiedingen.

Verbetering van prestaties door automatisering

De Performance Max-campagne van Google is een geautomatiseerde advertentieoplossing die is ontworpen om de prestaties van advertenties te optimaliseren over alle Google-netwerken, waaronder Zoeken, Display, YouTube en Discover. Door voertuigadvertenties te upgraden naar Performance Max, kunnen adverteerders profiteren van geavanceerde machine learning-algoritmen om een breder publiek te bereiken en meer conversies te genereren.

Voordelen van Performance Max voor voertuigadvertenties

Performance Max biedt verschillende voordelen voor adverteerders die voertuigadvertentiecampagnes uitvoeren:

  • Meer Bereik: Door gebruik te maken van meerdere Google-netwerken vergroot Performance Max het bereik van voertuigadvertenties en maakt ze zichtbaarder voor potentiële klanten.
  • Geautomatiseerde optimalisatie: Performance Max maakt gebruik van geautomatiseerde machine learning om advertenties op het juiste moment en op de juiste plaats weer te geven, met als doel optimalisatie van conversies en maximalisatie van de return on ad spend.
  • Betere Leads: Door gebruik te maken van krachtige Google-algoritmen kan Performance Max meer relevante advertenties tonen aan gebruikers die actief op zoek zijn naar autogerelateerde aanbiedingen, waardoor de kans op het genereren van kwalitatieve leads wordt vergroot.

Voorbereiding op de upgrade

Adverteerders die momenteel voertuigadvertentiecampagnes voeren op Google Ads hoeven geen actie te ondernemen om te worden geüpgraded naar Performance Max. Google zal deze campagnes automatisch overzetten naar het nieuwe platform in september.

Het wordt echter aanbevolen dat adverteerders hun campagnes in de gaten houden en de prestaties volgen na de overgang naar Performance Max. Dit stelt hen in staat om eventueel noodzakelijke aanpassingen te maken om hun campagnes te optimaliseren en ervoor te zorgen dat ze maximaal effectief zijn.

Samengevat biedt de automatische upgrade van Google naar Performance Max voor voertuigadvertenties een spannende kans voor adverteerders in de auto-industrie. Door gebruik te maken van de kracht van automatisering en van het grote bereik van Google, kunnen adverteerders betere resultaten behalen en in contact komen met een groter publiek van potentiële klanten.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op