Google’s Nieuw Attribution Model: 3 Oplossingen voor Adverteerders

Deel dit bericht

Google’s Attribution Model Shake-up: 3 Oplossingen voor Adverteerders

Traditionele attributiemodellen zijn lange tijd door adverteerders gebruikt om de succes van hun advertenties te meten en gebruikersreizen te begrijpen. Echter, Google’s recente veranderingen in het attributiemodel hebben ervoor gezorgd dat veel adverteerders op zoek zijn naar oplossingen om hun meetbenadering aan te passen. Hier zijn drie innovatieve oplossingen die adverteerders kunnen overwegen:

1. Multi-Touch Attribution

Een oplossing is om over te stappen naar een multi-touch attributiemodel. Deze benadering houdt rekening met alle contactpunten langs de klantreis en kent waarde toe aan elk contactpunt op basis van zijn invloed op de uiteindelijke conversie. Door elke interactie die een gebruiker heeft met een advertentie te volgen en te analyseren, kunnen adverteerders een beter begrip krijgen van hoe elk contactpunt bijdraagt aan het algehele succes van hun campagne.

2. Algorithmische Attribution

Een andere oplossing is om algorithmische attributie te omarmen. Hierbij worden machine learning-algoritmes gebruikt om automatisch gegevens te analyseren en patronen en trends te identificeren die traditionele modellen mogelijk over het hoofd zien. Door gebruik te maken van de kracht van AI kunnen adverteerders waardevolle inzichten ontdekken en op data gebaseerde beslissingen nemen om hun campagnes te optimaliseren.

3. Attributie van Customer Lifetime Value (CLV)

Een derde oplossing is om te focussen op attributie van de customer lifetime value (CLV). In plaats van alleen naar individuele conversies te kijken, houdt deze benadering rekening met de langetermijnwaarde van een klant gedurende hun relatie met een merk. Door waarde toe te kennen aan elk contactpunt op basis van de impact ervan op CLV, kunnen adverteerders hun inspanningen richten op de contactpunten die de meest waardevolle klanten genereren.

Met de veranderingen in Google’s attributiemodel hebben adverteerders de mogelijkheid om hun meetbenadering opnieuw te overwegen en deze innovatieve oplossingen te verkennen. Door zich aan te passen aan het veranderende landschap, kunnen adverteerders diepere inzichten krijgen in gebruikersreizen en uiteindelijk het succes van hun advertentiecampagnes vergroten.

Bron: Search Engine Land

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op