Google’s Nieuwe Beleidsupdate voor Kinderen en Tieners

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Google past aan kinder- en tieneradvertentiebeleid om duidelijkheid te vergroten

Herziene beleid biedt meer transparantie en bescherming

Google heeft aangekondigd dat het wijzigingen aanbrengt in de taal die wordt gebruikt in drie van zijn advertentiebeleidsregels gericht op kinderen en tieners. Het doel van deze updates is om duidelijkere richtlijnen te bieden en de transparantie voor adverteerders te vergroten.

Bescherming van de belangen van kinderen en tieners

Door haar advertentiebeleid te herzien, streeft Google ernaar de bescherming van kinderen en tieners tegen potentieel schadelijke of ongepaste inhoud te versterken. Deze wijzigingen zorgen ervoor dat de advertenties waaraan zij worden blootgesteld meer geschikt zijn en aangepast aan hun leeftijdsgroep.

Verbeterde duidelijkheid voor adverteerders

Het bijgewerkte beleid zal adverteerders duidelijkere richtlijnen bieden over welke soorten inhoud zijn toegestaan ​​bij het richten op kinderen en tieners. Dit stelt hen in staat om meer gerichte en relevante advertenties te maken die voldoen aan de normen van Google en uiteindelijk bijdragen aan een veiligere online advertentieomgeving.

Promotie van transparantie in advertentietargeting

De focus van Google op meer transparantie in haar advertentiebeleid betekent dat adverteerders een duidelijker begrip zullen hebben van het publiek dat ze bereiken. Dit stelt hen in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over advertentieplaatsingen en helpt ervoor te zorgen dat hun boodschap geschikt en effectief is.

Met deze updates streeft Google ernaar een balans te vinden tussen het beschermen van de belangen van kinderen en tieners en het mogelijk maken dat adverteerders hun doelgroep bereiken. De herziene taal in de advertentiebeleidsregels draagt bij aan een veiliger en transparanter digitaal advertentie-ecosysteem voor alle betrokken partijen.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op