Google verduidelijkt waardegebaseerd bieden in een weeklange sociale serie

Deel dit bericht

Afgelopen week heeft Ginny Marvin, Product Liason bij Google Ads, marketeers voorzien van een waardevolle en informatieve serie over waardegebaseerd bieden. Door deze belangrijke aspecten van digitale marketing te verduidelijken, wil Google marketeers helpen om betere beslissingen te nemen en hun campagneresultaten te maximaliseren.

Begrip van waardegebaseerd bieden

Waardegebaseerd bieden is een strategie waarmee adverteerders kunnen bieden op advertentieplaatsingen op basis van de geschatte waarde die elke klik aan hun bedrijf zal brengen. Dit betekent dat adverteerders hun uitgaven kunnen prioriteren op de klikken die naar verwachting de meeste waarde genereren, in plaats van zich eenvoudigweg te richten op het genereren van hoge volumes verkeer.

In de serie duikt Ginny Marvin diep in het concept van waardegebaseerd bieden en biedt inzichten in hoe marketeers deze strategie effectief kunnen implementeren. Ze legt uit dat het succes zit in het begrijpen van de levenslange waarde van klanten en hoe dit verband houdt met hun verwervingskosten. Door deze factoren te analyseren, kunnen adverteerders slimme biedbeslissingen nemen en hun budget efficiënter toewijzen.

Belangrijke punten voor marketeers

Gedurende de week-lange serie benadrukt Ginny Marvin verschillende belangrijke punten voor marketeers die geïnteresseerd zijn in waardegebaseerd bieden:

1. Focus op Klant Levenslange Waarde (CLV)

Het begrijpen van de CLV van uw klanten is cruciaal voor waardegebaseerd bieden. Door het berekenen van de hoeveelheid omzet die een klant waarschijnlijk gedurende hun gehele relatie met uw bedrijf zal genereren, kunt u bepalen wat het maximale bod is dat u bereid bent te betalen voor elke klik.

2. Onderzoek verschillende biedstrategieën

Ginny Marvin suggereert dat marketeers moeten experimenteren met verschillende biedstrategieën om degene te vinden die het beste werkt voor hun specifieke doelen en doelgroep. Door hun biedaanpak te testen en te optimaliseren, kunnen marketeers ontdekken welke strategie de hoogste waarde levert voor hun campagnes.

3. Maak gebruik van slimme biedfuncties

Google Ads biedt een scala aan slimme biedfuncties die waardegebaseerd bieden kunnen automatiseren en optimaliseren. Deze functies maken gebruik van machine learning om biedingen in realtime aan te passen op basis van de kans op conversie, waardoor resultaten worden gemaximaliseerd voor adverteerders.

Conclusie

De week-lange sociale serie over waardegebaseerd bieden door Ginny Marvin, Product Liason bij Google Ads, heeft inzicht gegeven in dit belangrijke aspect van digitale marketing. Door waardevolle inzichten en bruikbaar advies te bieden, wil Google marketeers in staat stellen om geïnformeerde beslissingen te nemen en betere prestaties van campagnes te behalen. Het begrijpen van waardegebaseerd bieden is een cruciale stap voor marketeers die hun ROI willen verbeteren en langetermijnsucces willen behalen.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op