Installeren van Google Tag voor Conversie Tracking

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Het correct installeren van de Google Tag voor conversietracking in uw Google Ads campagnes

Waarom is een correcte installatie van de Google Tag belangrijk?

De Google Tag is een essentieel hulpmiddel voor het nauwkeurig bijhouden van conversies in uw Google Ads campagnes. Met de juiste installatie van de tag kunt u waardevolle gegevens verzamelen over het gedrag van gebruikers op uw website en inzicht krijgen in de effectiviteit van uw online advertentie-inspanningen.

Stapsgewijze handleiding voor het installeren van de Google Tag voor conversietracking

Stap 1: Toegang tot de Google Ads-interface

Om te beginnen moet u inloggen op uw Google Ads-account en naar de campagne navigeren waarvoor u conversies wilt bijhouden. Zorg ervoor dat u beheerstoegang heeft tot de website die u wilt volgen.

Stap 2: Genereer de Google Tag

In de Google Ads-interface gaat u naar het gedeelte “Tools en instellingen” en selecteert u “Conversies” in het vervolgkeuzemenu. Klik op de “+” knop om een nieuwe conversieactie aan te maken. Volg de instructies om uw conversietrackingsparameters in te stellen en de Google Tag code te genereren.

Stap 3: Implementeer de Google Tag op uw website

Zodra u de Google Tag code heeft gegenereerd, moet u deze implementeren op de relevante pagina’s van uw website. Dit kunt u doen door de code handmatig toe te voegen aan de HTML van uw website of door gebruik te maken van een tagmanager tool.

Als u ervoor kiest om de code handmatig toe te voegen, zorg er dan voor dat u deze plaatst in de headersectie van elke pagina waarop u conversies wilt volgen. Als alternatief, als u een tagmanager tool gebruikt, kunt u eenvoudig de Google Tag code aan de container toevoegen en de wijzigingen publiceren.

Stap 4: Test de Google Tag

Nadat u de Google Tag heeft geïmplementeerd, is het belangrijk om te testen of deze correct werkt. Bezoek uw website en voer een testconversieactie uit om te zien of de conversie wordt bijgehouden in uw Google Ads-account. U kunt de “Tag Assistant” Chrome-extensie gebruiken om eventuele problemen op te lossen.

Stap 5: Monitor en analyseer uw conversiegegevens

Zodra de Google Tag is geïnstalleerd en correct functioneert, kunt u beginnen met het monitoren en analyseren van uw conversiegegevens in de Google Ads-interface. Deze gegevens bieden waardevolle inzichten in de prestaties van uw advertentiecampagnes en helpen u uw strategieën te optimaliseren voor betere resultaten.

Door deze stappen te volgen en de Google Tag correct te installeren voor conversietracking, kunt u uw Google Ads campagnes verbeteren en datagestuurde beslissingen nemen om uw advertentie-ROI te maximaliseren.

Het bericht How To Install The Google Tag For Conversion Tracking verscheen eerst op Search Engine Journal.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op