Meer conversies genereren met Google Ads & First-Party gegevens

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Verbeterde Conversies: Een gamechanger in Google Ads

Inleiding

In de wereld van digitale marketing is het essentieel om voorop te blijven lopen. En als het gaat om Google Ads, blijkt de introductie van Verbeterde Conversies een gamechanger te zijn. Deze nieuwe functie stelt adverteerders in staat om diepere inzichten te krijgen in de prestaties van hun campagnes, wat uiteindelijk leidt tot effectievere besluitvorming en verbeterde resultaten. In dit artikel zullen we de voordelen van Verbeterde Conversies verkennen, hoe je het kunt instellen en hoe het kan worden gecombineerd met een slim biedstrategie om je doelen te bereiken.

De kracht van Verbeterde Conversies

Verbeterde Conversies biedt adverteerders waardevolle gegevens die verder gaan dan traditionele conversietracking. Met deze functie ingeschakeld kun je aanvullende conversiegebeurtenissen op je website vastleggen, wat je een alomvattend beeld geeft van het gebruikersgedrag en de betrokkenheid. Door meerdere conversieacties bij te houden, krijg je een dieper inzicht in de klantreis, waardoor je je campagnes effectiever kunt optimaliseren.

Instellen van Verbeterde Conversies

Het instellen van Verbeterde Conversies in je Google Ads-account is een eenvoudig proces. Begin door naar de “Conversies” sectie in je accountinstellingen te gaan. Selecteer vervolgens de conversieactie die je wilt verbeteren en klik op “Bewerken”. In het tabblad “Instellingen conversieactie” vind je de optie om Verbeterde Conversies in te schakelen. Schakel eenvoudig de schakelaar in om het aan te zetten. Het is belangrijk om op te merken dat Verbeterde Conversies vereisen dat remarketingtags aan je website worden toegevoegd, dus zorg ervoor dat ze correct zijn geïmplementeerd.

Optimaliseren van prestaties met Slim Bieden

Verbeterde Conversies kunnen worden gecombineerd met een slim biedstrategie om je campagnes verder te optimaliseren. Slim bieden maakt gebruik van geavanceerde machine learning-algoritmen om automatisch biedingen in te stellen op basis van verschillende signalen, zoals gebruikersapparaat, locatie, tijdstip van de dag en eerdere conversiegegevens. Door gebruik te maken van de kracht van Verbeterde Conversies, geef je het algoritme nauwkeurigere gegevens, wat de effectiviteit van je biedstrategie vergroot.

Instellen van ROAS-doelen en doelbiedingen

Om het meeste uit slim bieden met Verbeterde Conversies te halen, is het essentieel om realistische ROAS (Return on Advertising Spend) doelen en doelbiedingen in te stellen. ROAS is een metriek die de waarde meet die wordt gegenereerd uit je advertentie-uitgaven, waardoor je je budget efficiënter kunt toewijzen. In de Google Ads-interface kun je het gewenste ROAS-doel specificeren voor elke campagne, zodat het biedalgoritme een duidelijk doel heeft om naar te optimaliseren. Daarnaast kun je doelbiedingen instellen op het niveau van de advertentiegroep, zodat het algoritme meer gedetailleerde biedingsbeslissingen kan nemen.

Conclusie

Verbeterde Conversies, in combinatie met een slim biedstrategie, zijn krachtige tools die de prestaties van je Google Ads-campagnes aanzienlijk kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van de inzichten die Verbeterde Conversies biedt en het instellen van ROAS-doelen en doelbiedingen, kun je je campagnes effectiever optimaliseren en betere resultaten behalen. Blijf voorop lopen door deze innovatieve functies te omarmen en zie hoe je digitale marketinginspanningen tot nieuwe hoogten stijgen.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op