Neem afscheid van Enhanced CPC op Google Ads Shopping-campagnes

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Google Ads stopt met Enhanced CPC op Shopping-campagnes

Google Ads heeft aangekondigd dat het gebruik van Enhanced Cost Per Click (eCPC) biedingen op Shopping-campagnes wordt afgebouwd. Vanaf later dit jaar zullen Shopping-campagnes die gebruik maken van eCPC overgaan naar handmatige Cost Per Click (CPC) biedingen. Deze verandering heeft als doel het biedingsproces te stroomlijnen voor adverteerders en meer controle te bieden over de optimalisatie van campagnes.

De overgang naar handmatige CPC-biedingen

Met het stopzetten van eCPC op Shopping-campagnes zullen adverteerders handmatig hun biedingsbedragen moeten instellen voor elk individueel zoekwoord. Deze verandering vereist dat adverteerders hun biedingsstrategie effectiever plannen en actief hun biedingen monitoren en aanpassen om de prestaties van de campagnes te optimaliseren.

Handmatige CPC-biedingen stellen adverteerders in staat om directe controle te hebben over hun biedstrategie, zonder enige vorm van automatisering. Het vereist echter meer actief beheer en voortdurende monitoring om ervoor te zorgen dat biedingen concurrerend zijn en in lijn liggen met de doelen van de campagne.

Waarom deze verandering?

De beslissing van Google Ads om eCPC op Shopping-campagnes stop te zetten is voornamelijk gericht op het vereenvoudigen van het biedingssysteem en het verwijderen van eventuele verwarring die wordt veroorzaakt door de overlappende functionaliteit van eCPC en andere biedingsopties, zoals Target ROAS (Return on Ad Spend) of Maximizing Clicks-biedstrategieën. Met de overstap naar handmatige CPC-biedingen hebben adverteerders een duidelijkere controle over hun biedstrategie.

Optimalisatie van campagnes stroomlijnen

Door eCPC te elimineren voor Shopping-campagnes, streeft Google Ads ernaar het optimalisatieproces van campagnes te stroomlijnen voor adverteerders. Adverteerders kunnen zich nu richten op het handmatig instellen van hun biedingsbedragen en strategische beslissingen nemen op basis van hun specifieke doelen en prestatie-indicatoren van de campagne. Deze verandering biedt adverteerders meer transparantie en controle over hun biedstrategie, wat uiteindelijk hun vermogen verbetert om het rendement op investeringen van campagnes te maximaliseren en betere resultaten te behalen.

Ter conclusie, de beslissing van Google Ads om Enhanced CPC stop te zetten op Shopping-campagnes is een stap richting vereenvoudiging en verhoogde controle voor adverteerders. Adverteerders moeten nu overschakelen naar handmatige CPC-biedingen voor hun Shopping-campagnes en een actievere rol spelen bij het monitoren en aanpassen van hun biedingen om de prestaties te optimaliseren.

Het bericht Google Ads stopt met Enhanced CPC op Shopping-campagnes verscheen eerst op Search Engine Land.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op