Microsoft Bing Ads

Nieuwe updates van Microsoft Advertising: Voorspellende targeting & Generatieve AI voor RSAs

Microsoft Advertising heeft een reeks updates aangekondigd met als doel de prestaties van advertenties te verbeteren en advertentieprocessen te stroomlijnen. Een van de belangrijkste updates is de integratie van door AI verbeterde voorspellende targeting en generatieve AI voor Responsieve Zoekadvertenties (RSA’s).

Optimaliseren van advertentieprestaties

Voorspellende targeting maakt gebruik van AI-algoritmen om adverteerders te helpen hun doelgroep effectiever te bereiken. Door verschillende gegevenspunten zoals zoekopdrachten, browsegedrag en demografie te analyseren, kan Microsoft Advertising de intentie van gebruikers voorspellen en advertenties leveren die naar verwachting beter aansluiten bij het publiek.

Verbeteren van RSA-efficiëntie

De functie generatieve AI voor RSA’s helpt adverteerders om moeiteloos Responsieve Zoekadvertenties te maken en te optimaliseren. Door gebruik te maken van AI-technologie kan Microsoft Advertising dynamisch advertentiecombinaties genereren en testen op prestaties. Dit stelt adverteerders in staat om de meest effectieve advertentievariaties te vinden en de resultaten van de campagne te verbeteren.

Andere Opmerkelijke Updates

Naast voorspellende targeting en generatieve AI voor RSA’s heeft Microsoft Advertising verschillende andere updates geïntroduceerd:

1. Video-extensies

Adverteerders kunnen nu profiteren van video-extensies om hun publiek te betrekken met visueel aantrekkelijke inhoud. Deze functie maakt het mogelijk om video’s naast zoekadvertenties weer te geven, waardoor de zichtbaarheid en betrokkenheid worden vergroot.

2. Dynamische Remarketing

Dynamische Remarketing stelt adverteerders in staat om gebruikers opnieuw te betrekken die interesse hebben getoond in hun producten of diensten. Door gepersonaliseerde advertenties te tonen op basis van eerdere interacties, kunnen adverteerders leads effectief koesteren en conversies stimuleren.

3. Verbeterde LinkedIn Profiel Targeting

Microsoft Advertising heeft de mogelijkheden voor LinkedIn Profiel Targeting verbeterd, waardoor adverteerders hun gewenste doelgroep kunnen bereiken op basis van specifieke professionele kenmerken zoals functie, branche en bedrijfsgrootte.

4. Biedingsaanpassingen op basis van afstand

Adverteerders kunnen nu biedingen op zoekwoorden aanpassen op basis van de afstand tussen hun bedrijfslocatie en de locatie van de gebruiker. Deze functie helpt bij het optimaliseren van biedingen voor lokale targeting en maximaliseert de relevantie van de advertenties.

5. Nieuwe Ad Customizers

Microsoft Advertising heeft nieuwe ad customizers geïntroduceerd om advertentiecreatie en -beheer te vereenvoudigen. Adverteerders kunnen nu dynamisch waarden zoals prijzen, promoties en aftellingen in hun advertentietekst invoegen, waardoor deze persoonlijker en relevanter wordt.

6. API-verbeteringen

Microsoft Advertising heeft verschillende verbeteringen aangebracht in zijn API, waardoor adverteerders meer flexibiliteit en controle hebben over het beheer van campagnes. Deze API-updates stellen adverteerders in staat om taken te automatiseren, meer gegevens te verkrijgen en te integreren met tools van derden.

7. Uitbreiding van Audience Network

Microsoft Advertising heeft het bereik van zijn Audience Network uitgebreid, waardoor adverteerders hun campagnes buiten zoekopdrachten kunnen uitbreiden om een breder publiek te bereiken. Deze uitbreiding biedt adverteerders extra mogelijkheden voor merkbelichting en klantacquisitie.

8. Verbeterde Inzichten en Rapportage

Microsoft Advertising heeft zijn inzichten en rapportagemogelijkheden verbeterd met nieuwe statistieken en visualisaties. Adverteerders kunnen nu diepgaandere inzichten krijgen in de prestaties van hun campagnes, de impact van advertenties op verschillende kanalen meten en weloverwogen optimalisatiebeslissingen nemen.

Over het algemeen hebben deze updates van Microsoft Advertising tot doel adverteerders te voorzien van door AI aangedreven tools, verbeterde targetingopties en verbeterde rapportagemogelijkheden. Door gebruik te maken van deze functies kunnen adverteerders hun advertentieprestaties optimaliseren en advertentieprocessen stroomlijnen voor betere campagneresultaten.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Deel dit bericht

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op