Possibility to target URLs with Performance Max in Google’s Ads

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Google verbetert Performance Max met URL-bevat-targeting

Verbetering van Dynamic Search Ads gebruiksmogelijkheden in PMax

Google heeft recentelijk een nieuwe functie geïntroduceerd in zijn Performance Max (PMax) advertentieplatform om betere ondersteuning te bieden voor gebruiksmogelijkheden van Dynamic Search ads. De functie, bekend als URL-bevat-targeting, heeft als doel de targetingmogelijkheden van advertenties te verbeteren en adverteerders te helpen relevante doelgroepen effectiever te bereiken.

Wat is URL-bevat-targeting?

URL-bevat-targeting is een targetingmethode waarmee adverteerders bepaalde zoekwoorden of zinnen kunnen specificeren die aanwezig moeten zijn in de URL’s van de websites waar hun advertenties worden weergegeven. Door URL-bevat-targeting in te stellen, kunnen adverteerders ervoor zorgen dat hun advertenties worden getoond op webpagina’s met specifieke URL’s die relevant zijn voor hun producten of diensten.

Deze nieuwe functionaliteit is met name gunstig voor Dynamic Search ads, die gebruikmaken van machine learning-algoritmen om automatisch koppen en bestemmingspagina’s te genereren op basis van de inhoud van een website. Met URL-bevat-targeting kunnen adverteerders meer controle hebben over waar hun Dynamic Search ads worden weergegeven, waardoor ze verschijnen op pagina’s die zeer relevant zijn voor hun aanbiedingen.

Verbetering van de mogelijkheden voor het targeten van advertenties

URL-bevat-targeting biedt adverteerders een extra laag van targeting-specifieke instellingen, waardoor ze hun doelgroep kunnen verfijnen en de kans op het aantrekken van hoogwaardige leads kunnen vergroten. Door zoekwoorden of zinnen relevant voor hun bedrijf in de URL’s op te geven, kunnen adverteerders ervoor zorgen dat hun advertenties worden weergegeven aan gebruikers die actief op zoek zijn naar producten of diensten die verband houden met hun aanbiedingen.

Deze nieuwe functie kan met name waardevol zijn voor bedrijven die actief zijn in nichemarkten of met specifieke doelgroepen. Door hun advertentiedoelgroep te verfijnen met URL-bevat-targeting, kunnen adverteerders zich richten op de meest relevante gebruikers, wat mogelijk leidt tot een verbetering van de conversieratio en het rendement op investering.

Optimaal gebruikmaken van Performance Max

Performance Max (PMax) is de geautomatiseerde advertentiecampagne-oplossing van Google die gebruikmaakt van machine learning-technologie om advertentieprestaties te optimaliseren op verschillende Google-netwerken en -platforms. De toevoeging van URL-bevat-targeting aan PMax verbetert verder de mogelijkheden ervan, waardoor adverteerders hun doelgroepnauwkeurigheid kunnen verfijnen en het effect van hun advertentiecampagnes kunnen maximaliseren.

URL-bevat-targeting is nu beschikbaar als onderdeel van Performance Max en biedt adverteerders een krachtige tool om hun gebruiksmogelijkheden van Dynamic Search ads te verbeteren. Door gebruik te maken van deze functie kunnen adverteerders hun campagnes naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat hun advertenties worden gezien door de juiste mensen op het juiste moment, waardoor hun kans op succes wordt gemaximaliseerd.

Over het algemeen demonstreert de introductie van URL-bevat-targeting in Performance Max door Google het voortdurende streven van het bedrijf om zijn advertentieoplossingen voortdurend te verbeteren, waardoor adverteerders meer controle en precisie krijgen bij het bereiken van hun doelgroepen.

Bron: Search Engine Land

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op