PPC Prestaties in een neerwaartse spiraal? Hier is hoe het te herstellen!

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Wat te doen wanneer de prestaties van PPC achterblijven

Presteren je PPC-campagnes slecht?

Als je Pay-Per-Click (PPC) campagnes niet de verwachte resultaten opleveren, is het tijd om je speurneus op te zetten en de oorzaak te achterhalen. Panikeer niet – er zijn praktische strategieën en checkpoints die je kunt gebruiken om problemen op te lossen en de situatie te verbeteren.

Het probleem diagnosticeren

De eerste stap bij het aanpakken van onderpresterende PPC-campagnes is het identificeren van de oorzaak van het probleem. Er kunnen verschillende factoren zijn die bijdragen aan de afname van de prestaties. Hier zijn enkele checkpoints om rekening mee te houden:

1. Advertentierelevantie

Beoordeel de relevantie van je advertenties voor de zoekwoorden die je target. Als je advertenties niet in lijn zijn met de intentie van de gebruiker of de zoekwoorden waarop je biedt, kan dit leiden tot een lage klikfrequentie (CTR) en conversies.

2. Ervaring op de bestemmingspagina

Bekijk je bestemmingspagina’s en beoordeel de gebruikerservaring. Sluiten ze goed aan bij je advertentieboodschap? Zijn ze geoptimaliseerd voor conversies? Slecht ontworpen of irrelevante bestemmingspagina’s kunnen bezoekers ervan weerhouden de gewenste actie te ondernemen.

3. Kwaliteitsscore

Zorg ervoor dat je Kwaliteitsscores gezond zijn. Een lage Kwaliteitsscore kan je advertentie zichtbaarheid belemmeren en je kosten per klik (CPC) verhogen. Richt je op het verbeteren van de relevantie van je zoekwoorden, advertentieteksten en de ervaring op de bestemmingspagina om je Kwaliteitsscores te verhogen.

4. Advertentieplanning en budget

Controleer of je advertenties op de juiste momenten worden weergegeven en of je budget voldoende is. Overweeg om je advertentieplanning aan te passen of meer budget toe te wijzen aan campagnes die goed presteren.

De oplossing implementeren

Nadat je het probleem hebt geïdentificeerd, is het tijd om de bijbehorende oplossing te implementeren. Hier zijn enkele strategieën om te proberen:

1. Optimalisatie van advertenties

Herschrijf je advertentieteksten om beter aan te sluiten bij de intentie van gebruikers en de doelgerichte zoekwoorden. Experimenteer met verschillende variaties om de winnende combinatie te vinden die resoneert met je doelgroep.

2. Optimalisatie van bestemmingspagina’s

Vernieuw je bestemmingspagina’s om het ontwerp, de functionaliteit en de relevantie voor de advertentieboodschap te verbeteren. Voer A/B-tests uit om te bepalen welke elementen de grootste invloed hebben op conversies.

3. Bodaanpassingen

Controleer je biedstrategie en pas deze dienovereenkomstig aan. Verhoog biedingen voor goed presterende zoekwoorden en overweeg om biedingen te verlagen voor zoekwoorden die niet de gewenste resultaten opleveren.

4. Optimalisatie van advertentieplanning en budget

Analyseer de prestatiegegevens en neem weloverwogen beslissingen met betrekking tot advertentieplanning en budgettoewijzing. Wijs meer budget toe aan campagnes die een positieve return on investment (ROI) genereren en pas de advertentieplanning aan op basis van piekmomenten in prestaties.

Monitoren en voortdurende optimalisatie

Onthoud dat het oplossen van problemen en het verbeteren van onderpresterende PPC-campagnes een doorlopend proces is. Monitor voortdurend de prestaties van je campagnes en voer indien nodig aanpassingen door op basis van gegevens en trends. Blijf proactief, test nieuwe strategieën en verfijn je aanpak om optimale resultaten te behalen.

Bron: Search Engine Land

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op