Store Sales Direct niet langer ondersteund door Google Ads

Google Ads uitbesteden

Deel dit bericht

Google Ads ondersteunt Store Sales Direct niet meer

Google heeft aangekondigd dat het Store Sales Direct (SSD) als een op zichzelf staand product uitfaseert. Deze beslissing is genomen om het algehele Store Sales-product te vereenvoudigen.

De overstap naar vereenvoudiging

Google Ads heeft besloten om zijn Store Sales-product te stroomlijnen door SSD stop te zetten. Deze wijziging heeft tot doel het product gemakkelijker te gebruiken en efficiënter te maken voor adverteerders.

Store Sales Direct werd oorspronkelijk geïntroduceerd om adverteerders een manier te bieden om de impact van hun online advertenties op in-store aankopen te meten. Google Ads heeft echter inmiddels geavanceerdere meetoplossingen ontwikkeld, waardoor het op zichzelf staande SSD-product overbodig is geworden.

Wat adverteerders moeten weten

Adverteerders die Store Sales Direct als onderdeel van hun digitale marketingstrategie gebruikten, moeten nu andere meetoplossingen van Google Ads verkennen.

Google Ads biedt een reeks meetinstrumenten waarmee adverteerders de offline impact van hun online advertenties kunnen volgen. Deze instrumenten omvatten Store Sales Measurement, waarmee inzicht wordt geboden in hoe online campagnes offline verkopen stimuleren, en Local Campaigns, waarmee bedrijven verkeer naar hun fysieke winkels kunnen genereren. Adverteerders worden aangemoedigd om deze opties te verkennen en degene te kiezen die het beste aansluit bij hun behoeften.

Conclusie

De beslissing van Google om Store Sales Direct als een op zichzelf staand product stop te zetten, maakt deel uit van de inspanningen om het Store Sales-aanbod te vereenvoudigen. Adverteerders kunnen nog steeds de impact van hun online advertenties op offline verkopen meten via andere meetoplossingen van Google Ads. Het is belangrijk voor adverteerders om deze opties te verkennen en degene te kiezen die het beste aansluit bij hun marketingdoelen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Search Engine Land.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Lees onze andere blogs

Hoe werkt Google Ads?
Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads? Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een krachtig platform voor online adverteren dat bedrijven in staat stelt om hun

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op