Google Ads uitbesteden

Zonsondergang details voor 4 attributiemodellen in Ads en Analyse

Google bevestigt details over het stopzetten van 4 attributiemodellen in Ads en Analytics

Waarom worden de modellen uitgefaseerd?

Google staakt vier attributiemodellen – first-click, linear, time decay en position-based – vanwege hun “afnemende adoptiegraad”. Deze modellen zullen niet langer beschikbaar zijn in Ads en Analytics.

Wat zijn de gevolgen voor adverteerders en marketeers?

Adverteerders en marketeers zullen moeten zich aanpassen aan het stopzetten van deze attributiemodellen. Google adviseert om over te stappen naar andere modellen zoals datagedreven attributie of algoritmische modellen voor betere nauwkeurigheid en inzichten.

Wat is de reden achter de lage adoptiegraad?

Volgens Google kan de lage adoptiegraad van deze attributiemodellen te wijten zijn aan hun complexiteit of een gebrek aan begrip over het gebruik en de voordelen ervan bij adverteerders en marketeers.

Wat zijn de alternatieve attributiemodellen?

Google raadt aan om alternatieve attributiemodellen te gebruiken, zoals datagedreven attributie, waarbij geavanceerde algoritmen worden gebruikt om credits toe te wijzen aan verschillende touchpoints op basis van hun invloed op conversies. Deze aanpak biedt een nauwkeuriger inzicht in de klantreis.

Conclusie

De beslissing van Google om de attributiemodellen first-click, linear, time decay en position-based stop te zetten, benadrukt het belang van het aanpassen aan veranderende praktijken in de branche. Adverteerders en marketeers worden aangemoedigd om alternatieve modellen te verkennen die meer nauwkeurige inzichten kunnen bieden in de effectiviteit van hun digitale marketinginspanningen.

Wil jij toegang tot meer dan 20 templates?

Schrijf je in en ontvang wekelijks waardevolle tips en templates

Deel dit bericht

Ready to reach for the New Sky?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op